BUURTVADERS WEST

Wie zijn we?

Wij zijn vaders en wonen in Schilderswijk West. Wij zijn allemaal vrijwilligers. We houden toezicht en spreken met buurtbewoners, instellingen en jongeren op straat. We dragen bij aan de veiligheid in de buurt. Daarom worden we de Buurtvaders van Schilderswijk West genoemd.

Waar zijn we?

Je kunt ons op straat vinden maar ook in de Buurtkamer op de ‘s-Gravenzandelaan 133. Daar komen we altijd samen voordat we de wijk intrekken.

Waarom zijn we er?

Omdat het altijd beter kan met de leefbaarheid en de veiligheid in de wijk. Omdat sociaal contact en communicatie belangrijk zijn en om samen te werken met instellingen in de buurt.

Wat doen we?

We houden toezicht, we surveilleren, we praten met de mensen in de wijk, we geven door als er iets kapot is of als er zwerfvuil ligt, we organiseren laagdrempelige buurtactiviteiten en we werken samen met andere buurtorganisaties.

Wat willen we?

We willen de wijk leefbaarder en veiliger maken. We willen dat bewoners makkelijker met elkaar contact maken en mee gaan doen met activiteiten en we willen samenwerken met instellingen die in de wijk werken.

Hoe werken we?

We werken met teams. Iedere week gaat een team op pad en houdt toezicht in de buurt. Als we iets organiseren doen we dat vanuit een activiteitencommissie. Die commissie zorgt voor planning en uitvoering van de activiteit. We benaderen buurtbewoners om mee te helpen. Zo stimuleren we ook sociaal contact onder bewoners.

Met wie werken we samen?

We werken samen met HaagWonen, de Gemeente Den Haag, welzijns- en jongerenorganisaties, wijkagenten, winkeliers, buurtorganisaties en moskeeën.

Meedoen?

Wil je meedoen? Dat kan! Kom ons team versterken en loop op maandagavond langs bij de buurtkamer op de ‘s-Gravenzandelaan 133, of bel één van de buurtvaders:

06 2447 9132    Abderrhman El Ousrouti

06 2197 8661    Hamid Elousrouti

06 3448 5896    Iwan Rosiek

06 3912 7155    Mammar El Jabli

thumb[1]

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*